Bekendmaking naam gebouw en inloopbijeenkomst buitenruimte nieuwe brede school Oostindie Leek

In de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek wordt een nieuwe brede school gebouwd als vervanging van het huidige tijdelijke gebouw. Op dinsdag 21 januari om 14.15 uur wordt op het huidige schoolplein aan de Knip 1, de naam van het nieuwe gebouw en het bijbehorende logo onthuld.

Wethouder Elly Pastoor zal een openingswoord spreken, waarna de bedenker van de naam samen met zijn kleinzoon, de naam en het logo zal onthullen. De naamgever zal zelf een toelichting geven bij de naam, die unaniem door de partners werd  gekozen.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi nodigt na een slotwoord vervolgens iedereen uit om de inloopbijeenkomst in het schoolgebouw te bezoeken.

Inloopbijeenkomst buitenruimte

De projectgroep nieuwbouw brede school Oostindie organiseert op dinsdag 21 januari 2020 van 15.00 uur tot 18.00 een inloopbijeenkomst over de infrastructuur rond de nieuwe brede school.

De inloopbijeenkomst vindt plaats in het huidige schoolgebouw en is bedoeld voor leerlingen, ouders, personeel van de scholen en de kinderopvang en de buurtbewoners. Belangstellenden kunnen in drie ruimten van de scholen de plannen bekijken voor de inrichting van de openbare ruimte voor het verkeer en het parkeren, voor de inrichting van het schoolplein en het buitenterrein, én de buiten-en binnenkant van de brede school in de wijk Oostindie. De plannen zijn in overleg met de scholen, de kinderopvang, en buurtvereniging BRAVO tot stand gekomen.

De partners in de projectgroep geven samen met de gemeentelijke deskundigen, uitleg over de plannen. Iedereen kan vragen stellen over de inrichting en de bedoelingen van de infrastructuur. Er zijn tekeningen en plattegronden aanwezig, en er vinden herhalende presentaties plaats. U bent van harte welkom om de nieuwe situatie te bekijken en de achtergronden te leren kennen.

Planning brede school

In de nieuwe brede school worden de basisscholen CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam gehuisvest. Daarnaast komt er een kinderdagverblijf/peuterspeelzaal/ buitenschoolse opvang van SKSG Vlindertuin in. Verder een zeven meter hoge gymzaal van de gemeente Westerkwartier. Het nieuwe gebouw wordt na de meivakantie van 2020 in gebruik genomen.

Gerelateerde berichten