Nieuw kavelaanbod in nieuwbouwwijk Oostindie in Leek

In nieuwbouwwijk Oostindie in Leek is deelgebied De Hoven zeer in trek. De kavels en projectwoningen worden snel verkocht. Eerder dan gedacht is de gemeente Westerkwartier er aan toe om de laatste fase van De Hoven aan te leggen. Ook wordt het oude gebouw van de brede school in Oostindie gesloopt zodat hier woningen kunnen komen.

De Hoven

Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: ”Het deelplan De Hoven in Oostindie is populair en voorziet duidelijk in een behoefte. De ruime opzet van het plan, de ligging in het dorp Leek en de nabijheid van de A7 bieden vele voordelen en dat maakt ook dat er veel interesse is voor De Hoven. We zijn hier als gemeente Westerkwartier erg blij mee en trots op.” De Hoven krijgt een natuurlijke uitstraling met houtwallen, brinken en vennen en is zeer ruim van opzet. Alle kavels, van rijwoningen tot vrijstaande woningen, hebben een extra grote tuin. In De Hoven worden naast particuliere kavels ook sociale huurwoningen en koopwoningen in diverse segmenten ontwikkeld. De laatste fase van De Hoven wordt dit najaar aangelegd en is gelegen rondom een nog te graven ven. De meeste kavels kijken uit op deze ven en zes kavels liggen naast een parkje. Grenzend aan deze laatste fase van De Hoven komt langs de weg Oostindie nog een riante kavel. Deze ligt tussen twee parkjes in.

Schoollocatie

Nu de brede school verhuisd is naar het nieuwe gebouw de Violier, worden de oude gebouwen gesloopt. Deze locatie wordt nu geschikt gemaakt voor woningbouw. De straat Appelboom wordt doorgetrokken en krijgt een aansluiting op De Knip. De locatie wordt ingevuld met de tweede fase van de al gebouwde projectwoningen. Aan de rand komen drie particuliere kavels, die een tuin op het zuiden hebben en uitkijken op het Centrumpark.

Kavelaanbod

In de laatste fase van De Hoven geeft de gemeente tien royale bouwkavels uit. De afmetingen variëren van ruim 600 tot 1.150 m2 met een prijs van € 135.000 tot € 192.500 vrij op naam. De kavel langs de weg Oostindie is 2.160 m2 groot en heeft een prijs van € 232.500 vrij op naam.

Op de schoollocatie geeft de gemeente drie schitterend gelegen bouwkavels uit. Deze kavels zijn tussen 870 en 986 m2 groot met een prijs van € 169.000 tot € 179.000 vrij op naam. Voor meer informatie over de kavels zie de kavelpagina. U zich ook inschrijven als belangstellende voor een kavel via het inschrijfformulier

Prima wonen in Leek

Leek biedt een aantrekkelijk centrum, onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot aan gymnasium, uitstekende zorg- en welzijnsvoorzieningen, een breed scala aan sport- en recreatieve voorzieningen, zoals het landgoed Nienoord en het Leekstermeer en slechts vijftien autominuten van de stad Groningen.

Gerelateerde berichten