Onthulling bouwbord De Besloten Wal

Gemeente Westerkwartier en Heutink Groep uit Genemuiden presenteren het bijzondere woningbouwproject De Besloten Wal in Leek.

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi en directeur Helmich Heutink markeren dit moment door de onthulling van het bouwbord.

Directeur Helmich Heutink en wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi

De Besloten Wal

In Leek ligt de prachtige uitbreidingswijk Oostindie. De Besloten Wal is een uitzonderlijk gebied in het bestemmingsplan Oostindie De Hoven, waar minder regels gelden en meer mogelijk is. Heutink Groep vult het gebied in met 32 woningen. De Besloten Wal biedt diverse typen woningen, geschikt voor meerdere doelgroepen. Het plan bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, comfortwoningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond en Tiny Houses. Woningcorporatie Wold en Waard is met 12 sociale huurwoningen ook onderdeel van het plan.

Directeur Helmich Heutink: “We hebben dit prachtige plan samen met architectenbureau BDG Architecten, Landschapsarchitect Marseille Buiten en Ecoloog Eelerwoude ontwikkeld. We zijn ontzettend blij met het resultaat. Het project kenmerkt zich door een groene binnenwereld en de gemeenschappelijke speel- en ontmoetingsplekken. Dit maakt het plan een plezierige woonomgeving. Ons doel is ontwikkelen voor de bewoner en zijn omgeving. We hebben natuur, duurzaamheid, architectuur en ontmoeten goed samen weten te brengen. Dat maakt de Besloten Wal een plan waar we trots op zijn en waar de bewoners lang van kunnen genieten.“ De verkoop van de woningen start in september 2022.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: ”We zien dat wonen in Oostindie heel populair is. Met het mooie plan van Heutink voor De Besloten Wal ronden we deelplan De Hoven af. Dit wordt een bijzondere plek in de wijk met prachtige woningen en een eigen uitstraling. We zijn hier als gemeente Westerkwartier erg blij mee en trots op.”

Meer informatie over dit project

Locatie De Besloten Wal

Gerelateerde berichten