Start bouwrijp maken Oostindie Zuid

Vanaf 1 september 2022 start Bouwhuis Aannemingsmaatschappij (Bouwmij) met het bouwrijp maken van de laatste fase van de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek: Oostindie Zuid. Bouwmij legt de wegen en riolering aan en graaft de waterpartijen.

Bouwrijp maken in fasen

Bouwmij maakt Oostindie Zuid in fasen bouwrijp. Het deel ten noorden van de Zandwinning is eind november klaar. Eind februari 2023 is ook het deel ten zuiden van de Zandwinning bouwrijp. De nutspartijen volgen de fasen van Bouwmij. Wanneer de nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit ook zijn aangelegd, kan de woningbouw plaatsvinden.

Veiligheid staat voorop

Er worden grote hoeveelheden zand en grond vervoerd. Deze transporten verlopen niet door de wijk, maar gaan via de Zandwinning het gebied in en uit. Zodoende gaan de transporten niet langs basisschool De Violier. Tijdens de transporten staan verkeersregelaars bij de kruising van de Zandwinning met de Roomsterweg. Wanneer gewerkt wordt aan het deel ten zuiden van de Zandwinning, wordt het fietspad langs de Zandwinning afgesloten. Er komt dan een omleidingsroute voor fietsers. Hierover geeft Bouwmij nog nadere informatie.

Oostindie Zuid biedt een woning voor elke beurs

Oostindie Zuid vormt de afronding van de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. In Oostindie Zuid komen in totaal ongeveer 148 woningen. Er is voor elk wat wils, particuliere bouwkavels van klein tot groot, sociale huurwoningen en diverse projecten met koopwoningen in verschillende prijsklassen. Meer informatie over kavels en projecten is te vinden op deze website.

Gerelateerde berichten