Oostindie Leek,
Ruim en groen wonen in Oostindie
Meer informatie

Nog steeds geen speeltoestellen?

Vorig jaar hebben we jullie 2 speelvelden beloofd in de Hoven. De bedoeling was dat jullie rond de kerstdagen de nieuwe speeltoestellen konden ontdekken. Maar helaas! Het is nu al maart en er is nog steeds geen toestel neergezet.

Aan de Sleutelbloem (noord) is het veel te nat. Er is zo veel regen gevallen dat de plek waar het speelveld komt regelmatig onder water staat. Er moet eerst drainage aangebracht worden en dat kan pas als de bodem droger is dan nu. Dan moet het gras nog de kans krijgen om te groeien voordat de speeltoestellen kunnen worden neergezet. Wanneer het weer ons nu een beetje gaat helpen dan kunnen de noordelijke speeltoestellen nog voor de zomer geplaatst worden.

Aan de Sleutelbloem (zuid) is de weg nog niet woonrijp gemaakt, hierdoor is de weg en het gebied waar het speelveld komt nog niet op de uiteindelijke hoogte. De aannemer die de wegen woonrijp maakt heeft erg veel last van de regen en start later aan het woonrijp maken dan we hadden gedacht. Daarom hebben we ervoor gekozen de speeltoestellen nu toch te gaan te plaatsen in de bouwrijpe situatie, zodat kinderen er deze zomer nog van kunnen genieten en spelen.  

Zodra de straat hier ook woonrijp is gemaakt wordt het gazon ter plaatse, waar nodig opgehoogd en opnieuw ingezaaid. Het kan dan zijn dat de speeltoestellen even niet te gebruiken zijn.
 

We vragen veel van jullie geduld.

Gerelateerde berichten